Search found 26 matches

by Niallp
Fri Feb 01, 2019 7:27 pm
Forum: Other Boards
Topic: Nucleo re-programming problem
Replies: 9
Views: 1125

Re: Nucleo re-programming problem

I had already updated both stlink (v1.5.1-12-g30de1b3) and the programmer bootloader (V2J33M25) but I tried the suggested commit (358a913) as well ... no change, still get FAIL.TXT and nothing on st-info --probe ... :( I guess something else is going on, will have to dig some more. On the bright sid...
by Niallp
Fri Feb 01, 2019 5:49 pm
Forum: Other Boards
Topic: Nucleo re-programming problem
Replies: 9
Views: 1125

Nucleo re-programming problem

I have a Nucleo-L476RG board I have successfully built and programmed with Micropython (REPL is running via CDC etc.) however I have been unable to reprogram it since ... it appears the ST-link interface can no longer access the stm32l476 anymore, the MBED drive now has a file FAIL.TXT containing 'T...
by Niallp
Fri Jan 25, 2019 8:18 pm
Forum: Other Boards
Topic: [STM32L476DISCO] RTC not ticking
Replies: 5
Views: 1582

Re: [STM32L476DISCO] RTC not ticking

Many thanks for pointing out the init() function and that it needs to be called explicitly ... I couldn't figure out why the clock wasn't running on my board (based on the Nucleo-L476RG port) unless I had already run some other code (using CubeMX) that had initialized access to the RTC backup regist...
by Niallp
Mon Nov 19, 2018 8:21 pm
Forum: MicroPython pyboard
Topic: Mount SD card later in my program using os.mount
Replies: 3
Views: 2521

Re: Mount SD card later in my program using os.mount

I have a similar application, want to use SD for datalog only, not code. When I try this with the latest though (1.9.4) I get >>> sd = pyb.SDCard() Traceback (most recent call last): File "<stdin>", line 1, in <module> AttributeError: 'module' object has no attribute 'SDCard' so clearly not defined ...
by Niallp
Thu Mar 22, 2018 5:23 pm
Forum: ESP8266 boards
Topic: webrepl_setp throws OSError: [Errno 2] ENOENT
Replies: 6
Views: 1729

Re: webrepl_setp throws OSError: [Errno 2] ENOENT

Bringing up a fresh esp12 module with micropython, latest from git, looks like a similar problem but the module has a 32 Mbit memory so that isn't the issue. it doesn't appear to be setting up the filesystem initially and (likely as a consequence) I can't get webrepl_setup going. It took a few tries...
by Niallp
Sun Mar 11, 2018 7:39 am
Forum: WiPy and CC3200 boards
Topic: WiPy 1.0 filesystem reset
Replies: 0
Views: 498

WiPy 1.0 filesystem reset

Still struggling with my WIPy 1.0 running 1.9.3, it does not appear to be reading the boot.py or main.py scripts on startup. The files appear OK via ftp but were left over from earlier versions so I tried resetting the flash file system. The recipe as documented doesn't work ( http://docs.micropytho...
by Niallp
Sun Nov 26, 2017 11:09 pm
Forum: WiPy and CC3200 boards
Topic: WiPy 1.0 and I2C ?
Replies: 2
Views: 1107

WiPy 1.0 and I2C ?

Returning to my WiPy I've been struggling getting the I2C talking to a sensor ... has anyone got theirs working ? After updating to the latest 1.9.3 I managed to initialize the port but scans are intermittent (even at low speeds of 1 kHz) and reads of even 1 byte give EOI errors. The I2C sensors hav...
by Niallp
Wed Mar 15, 2017 9:07 pm
Forum: ESP8266 boards
Topic: ESP8266 RTC memory ?
Replies: 7
Views: 3430

ESP8266 RTC memory ?

Is there any MicroPython mechanism for using the RTC memory on the ESP8266 ? Or is it already in use internally ? I'd like to retain some values between deep sleeps. (didn't find anything in the documentation).

thx.
by Niallp
Tue Feb 28, 2017 7:22 am
Forum: ESP8266 boards
Topic: Support for 512K modules reinstated
Replies: 2
Views: 1464

Re: Support for 512K modules reinstated

Just playing around with a couple ESP-01 at the moment and noticed a 512k make target ... it doesn't seem to do much and certainly doesn't deploy, is this intended to work ? So far I can load a daily build from downloads but not make my own.

Any hints appreciated, thanks.
by Niallp
Wed Feb 15, 2017 6:13 pm
Forum: WiPy and CC3200 boards
Topic: CC3200 build environment
Replies: 2
Views: 1290

Re: CC3200 build environment

Bingo, problem found ... you are using a considerably older gcc version (4.8.4) compared to what I have (6.2.1). When I revert to gcc 4.8.4, ftp works, while the same tree built with 6.2.1 doesn't. I'll try to track down where the breakage starts then dig deeper, could be a compiler bug or a latent ...