Search found 32 matches

by smith.randallscott
Thu Jul 11, 2019 5:14 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: main.py does not appear to working after boot
Replies: 49
Views: 2147

Re: main.py does not appear to working after boot

Looks like I will have to install some LEDs. When I enter the REPL from rshell and issue machine.reset() all seems to work, but if I simply cycle power it doesn't seem to work. very odd. Time for a few different colored LEDs
by smith.randallscott
Thu Jul 11, 2019 10:52 am
Forum: ESP32 boards
Topic: main.py does not appear to working after boot
Replies: 49
Views: 2147

Re: main.py does not appear to working after boot

After a physical power cycle, main.py doesn't seem to be running. Can anyone offer troubleshooting tips? My normal process would be to establish a connection through rshell and perform a soft reboot in the REPL, but that wouldn't replicated the problem.
by smith.randallscott
Wed Jul 10, 2019 9:27 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: main.py does not appear to working after boot
Replies: 49
Views: 2147

Re: main.py does not appear to working after boot

I have not tried that yet. I'm trying to work remotely, but will certainly try that soon
by smith.randallscott
Wed Jul 10, 2019 9:03 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: main.py does not appear to working after boot
Replies: 49
Views: 2147

main.py does not appear to working after boot

I am using a raspberry pi as a program platform, connecting to ESP32 using rshell. When I connect to the ESP and enter the REPL and perform a soft reboot, all seems to work properly. However if I exit the REPL and reboot the Pi (thinking that this should also reboot the ESP) main.py does not seem to...
by smith.randallscott
Sat Jul 06, 2019 12:25 pm
Forum: General Discussion and Questions
Topic: Wifi Extender application?
Replies: 2
Views: 293

Wifi Extender application?

I have an ESP32 setup in sta+ap mode, but am unable to get an internet connection on the access point side. I have the dns set to googles dns sever (8.8.8.8) and I have the gateway set to the address of my main wifi router. My goal is to turn the ESP32 into a wifi extender. Is this possible?
by smith.randallscott
Fri May 31, 2019 3:39 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: Anyone have a MAX31865 RTD to Digital Converter Working?
Replies: 0
Views: 313

Anyone have a MAX31865 RTD to Digital Converter Working?

I am trying to read a RTD with a MAX31865, using the hardware SPI bus, I get some data returned but it doesn't seem to be correct. Does anyone have this working?
by smith.randallscott
Wed May 22, 2019 2:51 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: Hardware SPI not working
Replies: 10
Views: 592

Re: Hardware SPI not working

After establishing what appears to SPI communication, the response from the MAX31865 does not seem to be corrected. I'm not sure how to trouble shoot this going forward. A work in progress I suppose.
by smith.randallscott
Tue May 21, 2019 1:48 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: Hardware SPI not working
Replies: 10
Views: 592

Re: Hardware SPI not working

I had two of the test leads connected incorrectly on my logic analyzer. I appear to have it working with software SPI. Thank you all
by smith.randallscott
Mon May 20, 2019 8:39 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: Hardware SPI not working
Replies: 10
Views: 592

Re: Hardware SPI not working

I have the same result when the on and off are changed to 1 and 0. from machine import Pin from machine import SPI cs = Pin(5, Pin.OUT) cs(1) miso = Pin(19, Pin.IN) mosi = Pin(23, Pin.OUT) sck = Pin(18, Pin.OUT) spi = SPI(2, baudrate = 50000, sck = sck, mosi = mosi, miso = miso) write80_buf = bytear...
by smith.randallscott
Mon May 20, 2019 8:04 pm
Forum: ESP32 boards
Topic: Hardware SPI not working
Replies: 10
Views: 592

Re: Hardware SPI not working

Thanks I found that problem shortly after I posted the reply. What I am noticing now is that the chip select line starts high, as it should, but once the chip select line goes low (for the first time) it stays low and then pulses high for transmission of data, then returns low; I believe this is opp...