ESP32 clone putty trouble

Discussion and questions about boards that can run MicroPython but don't have a dedicated forum.
Target audience: Everyone interested in running MicroPython on other hardware.
Post Reply
kriegzman
Posts: 1
Joined: Mon Nov 26, 2018 10:48 pm

ESP32 clone putty trouble

Post by kriegzman » Mon Nov 26, 2018 11:10 pm

Hello, i have attempted to create a clone of the Espressif ESP32 Development Board. It has a different layout, but the same schematic. I have built this as an initial test to show that i can create a custom PCB with the ESP32 and get it to program and function properly. I am able to use esptool to flash the micropython firmware to the board, but I am only able to access the REPL through the arduino serial monitor. When i try to use putty, no text is displayed. Though esptool works, i am also unable to upload files using Ampy. I have purchased a single Espressif ESP32 Development Board from adafruit, the PCB works as expected with esptool, ampy, and putty serial monitor. I have built two of my clone PCB's, both have the same issues described above. I am assuming the the reason that the ampy and putty are not working is related if not the same. Does anyone have any idea of what could cause the clone PCB REPL to work only with arduino serial monitor and esptool, but not with putty or ampy?

Thanks.

User avatar
Roberthh
Posts: 1455
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: ESP32 clone putty trouble

Post by Roberthh » Tue Nov 27, 2018 6:24 am

Did you set flow control to none at Putty?

Post Reply