CC3200 port on TI LaunchPad

Discussion and questions about boards that can run MicroPython but don't have a dedicated forum.
Target audience: Everyone interested in running MicroPython on other hardware.
Post Reply
jlawson
Posts: 8
Joined: Sat Jun 07, 2014 7:12 pm

CC3200 port on TI LaunchPad

Post by jlawson » Fri May 01, 2015 3:30 pm

Just curious to know if anyone has had success with the CC3200 MicroPython port on the TI CC3200 LaunchXL.
It compiles and seems to load fine but I get no response via WiFi nor serial port.
The CC3200 on the board is a pre-production XC version so there may be a problem there.
It may also be a Uniflash usage problem (Which I do not really understand yet).

It also runs fine with many of the MSP430 Energia demo programs.

Thanks,
Jamie

mvdw
Posts: 11
Joined: Tue May 26, 2015 11:57 pm
Location: Brisbane
Contact:

Re: CC3200 port on TI LaunchPad

Post by mvdw » Tue May 26, 2015 11:58 pm

*bump*

I have the same issue; compiled OK, installed OK according to instructions here: https://github.com/micropython/micropyt ... ter/cc3200 - no response over serial port. Also the WiFi AP as advertised doesn't come up.

Any clues?

User avatar
danicampora
Posts: 342
Joined: Tue Sep 30, 2014 7:20 am
Contact:

Re: CC3200 port on TI LaunchPad

Post by danicampora » Wed May 27, 2015 8:41 am

Hi,

I am sorry to say that pre-release (pre-production XC, etc.) silicon won't run Micro Python. These old chips have many bugs, specially with the RAM blocks and therefore not all the 256KB are available, and the CC3200 port of uPy needs it all. Please make sure to get one of the new LAUNCHXL boards (4.1 or later revision), or just get a WiPy ;) .

Cheers,
Daniel

jlawson
Posts: 8
Joined: Sat Jun 07, 2014 7:12 pm

Re: CC3200 port on TI LaunchPad

Post by jlawson » Wed May 27, 2015 4:36 pm

@danicampora Ok, thanks for confirming the pre-release CC3200 situation.
No worries as I am looking forward to playing with the forthcoming WiPy(s)!

Jamie

garyaj
Posts: 1
Joined: Sat Aug 22, 2015 10:29 am

Re: CC3200 port on TI LaunchPad

Post by garyaj » Sat Aug 22, 2015 11:06 am

This little postscript needs to be added to github page on installing. From http://forum.micropython.org/viewtopic.php?f=12&t=718: for those of you who are facing issue when flashing the bootloader.bin and the mcuimg.bin don't forget to set the 2 files for updates.

My LP already had a /sys/mcuimg.bin so obviously the new one has to Update the old one. Took me two days to find this clue. (d'oh!).

Post Reply