Error while building submodules

Discussion and questions about boards that can run MicroPython but don't have a dedicated forum.
Target audience: Everyone interested in running MicroPython on other hardware.
Post Reply
cyrano1960
Posts: 15
Joined: Fri Mar 29, 2019 7:08 pm

Error while building submodules

Post by cyrano1960 » Sun Jul 05, 2020 4:06 pm

Hi there,
I want to build the firmware for NUCLEO_L476RG board and I have two development systems:

1. Linux Ubuntu with Arm-Cross-Compiler
2. Windows 10 with Arm-Cross-Compiler

I have managed to build the mpy Cross Compiler on both machines. On Windows I have changed the target file from "mpy-cross" to "mpy-cross.exe" and it should work.

Now I want to do the second step:

Code: Select all

make submodules
in the subdirectory /ports/stm32 but on both machines I will get the same error:

Code: Select all

Use make V=1 or set BUILD_VERBOSE in your environment to increase build verbosity.
Updating submodules: lib/lwip lib/mbedtls lib/mynewt-nimble lib/stm32lib
fatal: not a git repository (or any of the parent directories): .git
../../py/mkrules.mk:163: recipe for target 'submodules' failed
make: *** [submodules] Error 128
Could you please help me? :oops:
Thanks a lot in advance

cyrano1960
Posts: 15
Joined: Fri Mar 29, 2019 7:08 pm

Re: Error while building submodules

Post by cyrano1960 » Sun Jul 05, 2020 5:21 pm

Okay... sorry, sorry...
the error message says it already: I have downloaded the archive and unpack it and it seems that I have to clone the repository. I have done so and now it works! :P :P

cyrano1960
Posts: 15
Joined: Fri Mar 29, 2019 7:08 pm

Re: Error while building submodules

Post by cyrano1960 » Sun Jul 05, 2020 5:38 pm

And again... not everything is fine:
After compiling the whole stuff without an error, the linker didn't want to do his job. I got the following error:

Code: Select all

LINK build-NUCLEO_L476RG/firmware.elf
C:\Program Files (x86)\GNU Tools Arm Embedded\9 2019-q4-major\bin\arm-none-eabi-ld.exe: cannot find build-NUCLEO_L476RG/: Permission denied
make: *** [Makefile:614: build-NUCLEO_L476RG/firmware.elf] Error 1
The folder "build-NUCLEO_L476RG" exists and it is in my user directory. So why do I get a permission denied error? The compiler is working with this folder before, or am I wrong, because he has put all his outputs there.

Could anyone help me?

Thanks in advance and best regards...

Post Reply