not detecting library

Discussion about programs, libraries and tools that work with MicroPython. Mostly these are provided by a third party.
Target audience: All users and developers of MicroPython.
Post Reply
Cyprus125
Posts: 2
Joined: Mon May 17, 2021 1:42 am

not detecting library

Post by Cyprus125 » Mon May 17, 2021 1:59 am

Hello,

so i'm trying to get a Pico to use a Capacitive moisture sensor.

from the start. main computer is a i7 4770. i have thonny installed on linux mint. when i try and install the machine library i'm getting a error to install. i've tryed many things to get it to install and use it to even using root to run the program. no luck.

that's fine i have a Pi4 with raspbian os installed. boot it up and goto manage librarys. installs no problem.

code i'm trying to run is:

from machine import Pin, ADC
import time

adc = ADC(Pin(27))

while True:
print(adc.read_u16())
time.sleep(1)


click the debug and get an error saying no machine library installed. i'm going to loose my mind here. can anyone tell me why i can't use this library so i can test this sensor????!?!?!?

hippy
Posts: 37
Joined: Sat Feb 20, 2021 2:46 pm
Location: UK

Re: not detecting library

Post by hippy » Wed May 19, 2021 6:04 pm

Have you installed MicroPython on your Pico and have you configured Thonny to use the Pico ?

As I understand it you can't use debug when you have done that, which suggests you haven't.

Jackli
Posts: 42
Joined: Thu Apr 29, 2021 9:11 am

Re: not detecting library

Post by Jackli » Tue May 25, 2021 2:39 am

Maybe you need to install MicroPython on your Pico first.

Post Reply