Repl doesn't work ESP-01

All ESP8266 boards running MicroPython.
Official boards are the Adafruit Huzzah and Feather boards.
Target audience: MicroPython users with an ESP8266 board.
Post Reply
ElementaLucky
Posts: 3
Joined: Fri Aug 21, 2020 4:47 pm

Repl doesn't work ESP-01

Post by ElementaLucky » Fri Aug 21, 2020 4:54 pm

Hi,everyone.I'm new on forum.I flashing micropython on ESP-01,the flash is good but when i open putty and conect to ESP-01,repl show black screen.I erased the firmware before flash the new micropython flash.What could be the problem?

User avatar
Roberthh
Posts: 2438
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: Repl doesn't work ESP-01

Post by Roberthh » Fri Aug 21, 2020 5:11 pm

With putty, did you set flow control to 'None'?

What flash size has your module? The ESP01 boards used to have 512kByte Flash. For those you have to use that specific firmware image form the daily builds.

ElementaLucky
Posts: 3
Joined: Fri Aug 21, 2020 4:47 pm

Re: Repl doesn't work ESP-01

Post by ElementaLucky » Fri Aug 21, 2020 5:28 pm

Hi Robbert.The firmware flash is 512kb version and putty,yes,i set none in flow control.Thanks you to help me.

User avatar
Roberthh
Posts: 2438
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: Repl doesn't work ESP-01

Post by Roberthh » Fri Aug 21, 2020 6:31 pm

You may try other -fm options when uploading the firmware. The default is -fm dio. Sometimes -fm dout works. But for my ESP-01 I used the default mode.

ElementaLucky
Posts: 3
Joined: Fri Aug 21, 2020 4:47 pm

Re: Repl doesn't work ESP-01

Post by ElementaLucky » Fri Aug 21, 2020 8:21 pm

I try with dout option,but nothing happen.I have 2 modules and test with other but nothing change.I used NODEMCU Pyflasher.

Post Reply