micro:bit not working with 1.9.2

Questions and discussion about running MicroPython on a micro:bit board.
Target audience: MicroPython users with a micro:bit.
Post Reply
campy11
Posts: 2
Joined: Thu Aug 30, 2018 1:37 am

micro:bit not working with 1.9.2

Post by campy11 » Thu Aug 30, 2018 1:43 am

One of my microbit seems to reject the 1.9.2 runtime.

uflash -r microbit-micropython-v1.7.9-gbe020eb.hex

and in REPL, i get

>>> MicroPython v1.7-9-gbe020eb on 2016-04-18; micro:bit with nRF51822

uflash microbit-micropython-v1.9.2-34-gd64154c73.hex

and I get nothing in REPL

In both instances, the device usb drive mount and unmount properly.

With v1.7.9, I can install and run programs. However seems that the accelerometer it not working.

I suspect the board is fried somehow. Before I toss it, anyone has any clue what could be the problem or how to diagnostic something like that?

shaoziyang
Posts: 238
Joined: Sun Apr 17, 2016 1:55 pm

Re: micro:bit not working with 1.9.2

Post by shaoziyang » Thu Aug 30, 2018 7:57 am

My microbit is working fine in v1.9.2, maybe the new firmware is not good. you may try it in MU 1.0, it using micropython 1.9.2.

campy11
Posts: 2
Joined: Thu Aug 30, 2018 1:37 am

Re: micro:bit not working with 1.9.2

Post by campy11 » Fri Aug 31, 2018 5:58 pm

Thanks for the suggestion. Actually started with MU and that's how I realized there was a problem and tried to isolate it using uflash. Those runtimes work fine on another board, so I suspect this board to be defective. Unclear why that's affecting flashing new runtime.

rhubarbdog
Posts: 85
Joined: Tue Nov 07, 2017 11:45 pm

Re: micro:bit not working with 1.9.2

Post by rhubarbdog » Tue Sep 04, 2018 4:48 pm

How are you entering a REPL session, using Mu or a program such as screen?
Have you tried running microbit.i2c.scan(), it should return a list of 2 integers [14, 29]. One is the address of the accelerometer, the other the compass

Post Reply