Wemos D1 R2 installing Micropython

General discussions and questions abound development of code with MicroPython that is not hardware specific.
Target audience: MicroPython Users.
lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Wemos D1 R2 installing Micropython

Postby lmfcruz61 » Wed Mar 15, 2017 12:07 pm

Hello,
I have a Wemos D1 R2 board. With esptool i erased the buit in firmware and try to install the new one :
esptool.py --port /dev/ttyUSB0 --baud 115200 write_flash --flash_size=4m 0 esp8266-20170108-v1.8.7.bin

After installation the builtin led don't stop flashing . The screen in MAC appears with some not readable chars and a command prompt REPL don't appears.
No wi-fi start also.
Some solution for that?
How to Install micropython on this board?

Thanks
Luis

User avatar
Roberthh
Posts: 539
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Postby Roberthh » Wed Mar 15, 2017 2:46 pm

The flash size is Bits. so you have to write:
esptool.py --port /dev/ttyUSB0 --baud 115200 write_flash --flash_size=32m 0 esp8266-20170108-v1.8.7.bin

lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Postby lmfcruz61 » Thu Mar 16, 2017 8:44 am

Hi Roberthh, thnaks for the answer.
I am far from my desk until today evening, going to test it later. will give you some news.
regards

Luis

lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Postby lmfcruz61 » Thu Mar 16, 2017 10:17 pm

Well still not working. The led is not flashing anymore but can't get a command prompt on the screen.
The screen is white or when press reset button is with unreadable chars.

lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Postby lmfcruz61 » Fri Mar 17, 2017 1:04 am

:D working fine now. just made some ctrl-c and prompt appears.
Thanks for all

User avatar
Roberthh
Posts: 539
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Postby Roberthh » Fri Mar 17, 2017 6:29 am

Very good. After reset the device first sends debug messages at a speed of 74600 baud (or so). Since the terminal is set at 115200 baud, this looks like rubbish.


Return to “General Discussion and Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests