Wemos D1 R2 installing Micropython

General discussions and questions abound development of code with MicroPython that is not hardware specific.
Target audience: MicroPython Users.
Post Reply
lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Wemos D1 R2 installing Micropython

Post by lmfcruz61 » Wed Mar 15, 2017 12:07 pm

Hello,
I have a Wemos D1 R2 board. With esptool i erased the buit in firmware and try to install the new one :
esptool.py --port /dev/ttyUSB0 --baud 115200 write_flash --flash_size=4m 0 esp8266-20170108-v1.8.7.bin

After installation the builtin led don't stop flashing . The screen in MAC appears with some not readable chars and a command prompt REPL don't appears.
No wi-fi start also.
Some solution for that?
How to Install micropython on this board?

Thanks
Luis

User avatar
Roberthh
Posts: 761
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Post by Roberthh » Wed Mar 15, 2017 2:46 pm

The flash size is Bits. so you have to write:
esptool.py --port /dev/ttyUSB0 --baud 115200 write_flash --flash_size=32m 0 esp8266-20170108-v1.8.7.bin

lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Post by lmfcruz61 » Thu Mar 16, 2017 8:44 am

Hi Roberthh, thnaks for the answer.
I am far from my desk until today evening, going to test it later. will give you some news.
regards

Luis

lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Post by lmfcruz61 » Thu Mar 16, 2017 10:17 pm

Well still not working. The led is not flashing anymore but can't get a command prompt on the screen.
The screen is white or when press reset button is with unreadable chars.

lmfcruz61
Posts: 4
Joined: Wed Mar 15, 2017 11:53 am

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Post by lmfcruz61 » Fri Mar 17, 2017 1:04 am

:D working fine now. just made some ctrl-c and prompt appears.
Thanks for all

User avatar
Roberthh
Posts: 761
Joined: Sat May 09, 2015 4:13 pm
Location: Rhineland, Europe

Re: Wemos D1 R2 installing Micropython

Post by Roberthh » Fri Mar 17, 2017 6:29 am

Very good. After reset the device first sends debug messages at a speed of 74600 baud (or so). Since the terminal is set at 115200 baud, this looks like rubbish.

Post Reply