New STM32H743VIT6 dev boards

Discussion and questions about boards that can run MicroPython but don't have a dedicated forum.
Target audience: Everyone interested in running MicroPython on other hardware.
User avatar
mcauser
Posts: 453
Joined: Mon Jun 15, 2015 8:03 am

Re: New STM32H743VIT6 dev boards

Post by mcauser » Thu Feb 20, 2020 11:13 pm

I can replicate the problem now.
It seems I'm missing these PPL3 defines (lifted from NUCLEO_H743ZI/mpconfigboard.h)

Code: Select all

// The USB clock is set using PLL3
#define MICROPY_HW_CLK_PLL3M (4)
#define MICROPY_HW_CLK_PLL3N (120)
#define MICROPY_HW_CLK_PLL3P (2)
#define MICROPY_HW_CLK_PLL3Q (5)
#define MICROPY_HW_CLK_PLL3R (2)
Unlike the NUCLEO board with it's 8MHz HSE, this board has a 25MHz HSE, which means the above values will need tweaking to match.
I did find this is one of the C examples that shipped with the board.

Code: Select all

Stm32_Clock_Init(160,5,2,4) // 400MHz
Stm32_Clock_Init(u32 plln, u32 pllm, u32 pllp, u32 pllq)
Not sure how it translates to MICROPY defines.
I need to get my hands on that graphical clock calculator tool you mentioned @jimmo

OutoftheBOTS_
Posts: 763
Joined: Mon Nov 20, 2017 10:18 am

Re: New STM32H743VIT6 dev boards

Post by OutoftheBOTS_ » Fri Feb 21, 2020 10:26 pm

First I would check if this board does in fact have a 25MHz crystal as Ihave brought these cheap boards from China with advertised 25MHz crystal but then to find all my timing for my programs were out because it really had a 8MHz crystal and once I change the clock setup to suit a 8MHz crystal then all my timing were correct.

I check the freq of the crystal my setting the MCO to output the HSE then put it on my scope.

I tried to use cubeMX to setup this MCU but ST haven't yet added all the setup for this MCU to cubeMX yet but I would suggest checking out OpemMV project as they use this MCU with micro python and will have all the setup sorted

zaord
Posts: 22
Joined: Fri Jan 31, 2020 3:56 pm

Re: New STM32H743VIT6 dev boards

Post by zaord » Tue Mar 03, 2020 6:38 pm

Hi here !
Did you had any solution to solve the problem ?

Best regards :)

Ewen

User avatar
abenragel
Posts: 6
Joined: Wed May 17, 2017 1:11 pm

Re: New STM32H743VIT6 dev boards

Post by abenragel » Sat Mar 21, 2020 8:43 pm

OutoftheBOTS_ wrote:
Fri Feb 21, 2020 10:26 pm
First I would check if this board does in fact have a 25MHz crystal as Ihave brought these cheap boards from China with advertised 25MHz crystal but then to find all my timing for my programs were out because it really had a 8MHz crystal and once I change the clock setup to suit a 8MHz crystal then all my timing were correct.
Received two of these boards today and put one under the microscope. Seems indeed to be a 25 MHz crystal.
I would really like to insert the image from my microscope here - if anybody could tell me how to to that ?

User avatar
abenragel
Posts: 6
Joined: Wed May 17, 2017 1:11 pm

Re: New STM32H743VIT6 dev boards

Post by abenragel » Tue Mar 24, 2020 7:54 pm

Hi,

I think that I managed to fix the missing factors of the clock tree.
FW builds now, but no repl at the usb port.

I think It could be reconfigured so that the repl is on one of the Uarts.
However, I would prefer to have it on usb - any idea what I forgot in the config ?

If you want to check out, find the configuration here:

https://bitbucket.org/jstoefer/devebox_h743/src/master/

Cheers,
Jan

zaord
Posts: 22
Joined: Fri Jan 31, 2020 3:56 pm

Re: New STM32H743VIT6 dev boards

Post by zaord » Fri Mar 27, 2020 10:38 am

Do you wants I try to compile to see if I get any errors ?

For pictures, you need to upload a picture over the internet and to put the link here ... (imageshare, drive, ftp , ..;)

Thanks a lot !

Best

Post Reply